Andrássy Kuria & Spa - Tokaj - Étterem és Hotel vélemény, tapasztalatra alapozva

Adrássy Kuria & Spa
 
2023 Augusztus

Kedves feleségemmel már több éve kinéztük,
hogy ide egyszer el kell jönnünk...
Végre megtörtént, és ...

Két napot és éjszakát szálltunk meg a hotelben.
A parkolás első nekifutásra nem sikerült,
ott a hotel elött, mert kicsi is és tele is volt.
DE megtaláltuk a hotel melletti nagy és félig üres parkolót is ahol kényelmesen lehet parkolni.

Ez egy kicsit jobban is volt, mert miközben a hotelbe sétáltunk, a konyhába is beláttam egy kicsit.
Mindig is fontosnak tartottam, hogy csak komoly konyhával lehet komoly éttermet vinni. Az Andrássyban ez úgy tűnik sikerült. 

A recepciónál, a bejelentkezést két ifjú ( már hozzám képest ifjú ) recepciós fiú intézte, kedvesen, gyorsan és tisztelettel, valamint köszöntő italt is egyből megkaptuk, kiváló fehérbor formájában.
Már itt feltünt, hogy személyzet tud a borokról beszélni, mintha csak tanulták volna. ☝

Na ilyen egy rendes becsekkolás.
A recepció és az egész szint jól kigondolt ötletes, retro utazási dekorációval, sőt minden nap friss gyümölcstál is volt ingyenesen a vendégeknek.



A szoba tökéletes, az ágy még annál is jobb, nagyon jó volt benne feküdni.
A fogadó italt még megkoronázták kézműves bon-bonokkal is ami ajándék, a párnán lévő csoki melett,
és még korrekt kávé és tea sem hiányzott a szobából.

Több hotelből is jöhetnek ide tanulni a kedves kollégák és tulajdonosok is.

Bár nem vagyok híve a kötelező félpanziónak,
nem volt választásunk csak így lehet foglalni, vagy teljes panzióval ha kedvezményes árat szeretnénk, és azt szeretnék.

Első este a félpanzió is kitett magáért, a leves, hideg előételek, desszertek büfé választékban, a fő étel választható volt 4 féle közül.
A Pincérek közűl biztos, hogy több is a szakma mestere, és ez azonnal látszott, ahogy az étterembe léptünk. Asztalhoz vezetés, ital ajánlat, borismeret, étlepismeret, vendégismeret...👌
Példaértékű a kínálat borból is, a Kacsa bor igazi meglepetés volt, még az izlelőbimbóknak is.

Talán csak két apróság volt zavaró a vacsoránál, az egyik, hogy túl kevés volt a fény a fényképezéshez,
de az étterem belső hangulatához tökéletesen passzolt a félhomály, a fényképezéshez sajnos több fény kell. De látszott az egész éttermen, ezen a terven és kivitelezésen sokat dolgoztak, nem hiába.

A másik az inkább apró megjegyzés, a büfédesszertek nem voltak a többi fogás szintjén, nem voltak rosszak még véletlenűl sem, de valamiért az ételek sokkal jobbak ... de csak a büfé kínálatot kostóltam.
A Csirke supreme és a Fogas filé, risottoval kiváló volt, ízre, színre, állagra és kinézetre is.

Nekem és még pár Séfbarátomnak sem,
Nagyon nem jön át a "modern" étlap írás azon formája, ahol egy bevásárló listára hasonlít
az étel megnevezése és fel van sorolva pár alapanyag....,
ezt a hibát nem csak itt követik el, ez a divat, de remélem hamar véget ér...
A mai vendégek nagy része szereti az étlapról megtudni, hogy mi a választék, amibe nem egy két alapanyag, hanem azt elkészítés módja is benne van, nem baj az ha több sorba van megfogalmazva.



szerencsére ez az étel minőségén mit sem változtatott, kiváló volt. Akár csak a hozzá kínált bor.

Másnap a fürdőt is kipróbáltuk, ez az egyik amiért vissza szeretnék jönni, szép, igényes, különleges és nem zsúfolt, ezt keresem mindig és itt megtaláltam.




A környéken kis túrát is terveztünk, az áldó Krisztushoz és a TV toronyhoz.
A túrahoz pedig piknik kosarat rendeltünk a hotelben,...mert ilyen is van a kínálatban. 😎
Az összeállítás nem volt rossz, de a vacsorából kiindulva kicsit többet vártam tőle.

Ahogy az Andrássy hotel kitűnik a többi közül, a falu sajnos még nem, a környező erdőben sehol egy pad és asztal kombo, csak siralmas minőségű út.
Igy jobb híjján a kocsiban voltunk kénytelenek piknikezni az erdei siralmas út szélén.
Na erre kellene még pályázatot nem csak nyerni de megvalósítani is.

Ude kivétel a közeli kis kápolna mely szép és rendben is van., de az magántulajdonban és épp esküvői fotózás is volt ott, igy ez nem játszott mint piknik helyszín.

Tokaj és környékén látszik a fejlődés, de még nem ért célba és az irány sem rossz.

Aznap este az étterem megint kitett magáért és még talán fényt is találtam a fotózáshoz.


Kacsamell rose, grillezett és pácolt répákkal ( nem pontos a név..)


Restellem de a pontos nevek nincsenek meg ez a képen Vörös borosan párolt Marha, házi tésztával volt, többek között. Élmény volt elfogyasztani.

Minden szentnek maga felé hajlik a keze, de ebben az étteremben is tökéletes bele illene a Magyarország Étele 23 fogása is, javaslom a Chefnek, kóstolja meg
( Kigyósi Csárda séfje Balog Martin alkotása ) nem fogja megbánni.
A nagy elődök is egymástól tanultak és fejlődtek ezáltal.

Ettől függetlenűl, mind a kiszolgálás, mind a környezet tökéletes összhangban és magas színvonalon van, csak gratulálni tudok, a Konyha pedig rátette a koronát.

Tisztelettel:
Friedrich Antal
Antichef aZamatőr


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések