Zöld Ász Fogadó és Étterem - Véleményem tapasztalatra alapozva.
Éttermi tapasztalatom, Étterem Vendég szemmel, Szakmai alapon, Elfogultság nélkül
Nem Étterem Kritika!
(pontosabban, a kritikának mindig is negatív kicsengése van,
ezért csak a negatív dolgokat, helyeket, embereket kritizálom)
Tegnap egy teltházas borvacsorán vettünk részt, ahol a Magyarország étele 2023 szakácsverseny harmadik helyezettje, a Csonka torony került felszolgálásra.
Olyan borvacsorán vendégeskedtem a barátaimmal, ami "ottalvós" volt szerencsémre
a Zöld Ász Fogadó és Étteremben.
Sokan vagyunk úgy, hogy utazgatunk Magyarországon és ez jó :),
ismerd meg hazád, hogy legyen viszonyítási alapod, ha külföldre mész, ...
amit vagy ajánlottak, vagy bele van tolva az (autós)ember arcába, hogy itt egy étterem van.
A kicsit is eldugott éttermek sokat kell dolgozzanak azon, hogy a VENDÉGEK ( nagy betűvel ) megtalálják, megismerjék.
( Nem minden étteremnek van több milliója arra, hogy bekerüljön
"sajnos állami pénzen is túlsztárolt virágmintás" éttermi ajánló oldalakra és nem hiszem, hogy ez a jó út, inkább a sznob puccparádé vakvágányának tartom. )
Volt ugyan magyar kezdeményezés is, étterem minősítésre, ( hogy a VENDÉG korrekt információt kapjon, de, mint sok más magyar kezdeményezés, magyarosan lett megoldva,
és a barátok és zsebbe lefizetők kaptak védnöki táblát,...pár kivétellel, ezért is fenntartással viszonyulok ezekhez a kiírásokhoz... )
"sajnos állami pénzen is túlsztárolt virágmintás" éttermi ajánló oldalakra és nem hiszem, hogy ez a jó út, inkább a sznob puccparádé vakvágányának tartom. )
Volt ugyan magyar kezdeményezés is, étterem minősítésre, ( hogy a VENDÉG korrekt információt kapjon, de, mint sok más magyar kezdeményezés, magyarosan lett megoldva,
és a barátok és zsebbe lefizetők kaptak védnöki táblát,...pár kivétellel, ezért is fenntartással viszonyulok ezekhez a kiírásokhoz... )
Amit Én használok és ajánlok az a legegyszerűbb megoldás és ez a Google Térkép.
Szinte minden étterem és szálloda fent van, a vendégek itt könnyen megosztják a véleményüket, képekkel együtt, jelenleg ez a leghitelesebb számomra, biztatok mindenkit, hogy használja.
A Zöld Ász Fogadó, Éttermet is közel 550-en értékelték a maximum 5 csillagból 4,7-es átlagot ért el.
A Zöld Ász lehetne egy a vidéki tucat étteremből, DE nem az, nagyon nem.
Kis családi vállalkozás ami a VENDÉGEK-ért van, mert a VENDÉGEK-ből él meg.
( és nem állami infúzión tartják életben, mint egyes "kiváltságos" éttermeket a balaton körűl,...
de erről bővebben máskor. )
Ránézésre az étterem egy takaros, nem hivalkodó étterem képét mutatja, ahol a helyiek szívesen ebédelnek hétköznap és tartanak családi rendezvényeket hétvégén.
A Zöld Ász Fogadó, Éttermet is közel 550-en értékelték a maximum 5 csillagból 4,7-es átlagot ért el.
A Zöld Ász lehetne egy a vidéki tucat étteremből, DE nem az, nagyon nem.
Kis családi vállalkozás ami a VENDÉGEK-ért van, mert a VENDÉGEK-ből él meg.
( és nem állami infúzión tartják életben, mint egyes "kiváltságos" éttermeket a balaton körűl,...
de erről bővebben máskor. )
Ránézésre az étterem egy takaros, nem hivalkodó étterem képét mutatja, ahol a helyiek szívesen ebédelnek hétköznap és tartanak családi rendezvényeket hétvégén.
Mire a Blogot megírtam, már harmadik alkalommal voltam VENDÉG az étteremben,
többek között gyöngytyúk levest, és
két személyes sültes tálat rendeltünk, igen a képen az a két személyes tál, hárman nem birtuk megenni, és az ára,...
két személyes sültes tálat rendeltünk, igen a képen az a két személyes tál, hárman nem birtuk megenni, és az ára,...
(Kijevi csirkemell, zöldséges pulyka saslik, brindza borda (sertésborda baconnal, juhtúróval, lilahagymával töltve), rántott sajt, fűszeres héjas burgonyagerezdek)
6.990.-!!!!
6.990.-!!!!
másodszorra csak egy kávét és egy fél pizzát kaptunk be itt, harmadik alkalom annál komolyabb volt.
Borvacsorát szerveztek a Magyarország Étele 2023 arany minősítésű és a versenyben bronz éremmel díjjazott étel költeményhez.
"kicsit" átdolgozva, modernizálva, újrafogalmazva
Jókai bableves de krémleves állaggal,
tejfölhabbal és kolbászmorzsával.
A leves tökéletesen hozta a megszokott és elvárt ízeket, a füstölt húsos, babos íz, kiválóan párosult a tejfölhabbal és a kolbászmorzsával, a hozzá párosított fehér bor
( Szabadszállási, Arany Sárfehér 2020 ) harmonizált és kiegészítette a levest.
A leves tökéletesen hozta a megszokott és elvárt ízeket, a füstölt húsos, babos íz, kiválóan párosult a tejfölhabbal és a kolbászmorzsával, a hozzá párosított fehér bor
( Szabadszállási, Arany Sárfehér 2020 ) harmonizált és kiegészítette a levest.
Főfogás a Versenymű volt, éttermire módosítva a versenytálalást, azaz egy kicsit emeltek a tálalási mennyíségen :)
Szuvidált nyakaskaraj, rusztikus morzsában sült májashurkával,
szalonnapelyhes kukoricamálés túrógombóccal, zöldborsos sertéssült mártással.
Zölderős velő, savanyított konyhakerti zöldségek és azoknak zsenge hajtásai,
tejfölcseppek, fűszeres nemzeti ropogóssal.
"újragondolt" Rákóczi túróst alkottak meg.
és itt áljunk meg egy pillanatra, tányérdesszert mit is jelent, mi is a célja
A magyar éttermekben a desszert választék a
Somlói Galuska,
Gundel palacsinta ( ami sajnos szinte sehol sem az aminek lennie kellene) és Gesztenyepüre triumvirátusa és variánsai, ami nem baj, de tudunk sokkal több mindent ennél.
szalonnapelyhes kukoricamálés túrógombóccal, zöldborsos sertéssült mártással.
Zölderős velő, savanyított konyhakerti zöldségek és azoknak zsenge hajtásai,
tejfölcseppek, fűszeres nemzeti ropogóssal.
A 2018-as Parászta Cuvée vörösbor itt is telitalálat volt.
Zárófogás tányérdesszert volt, mégpedig"újragondolt" Rákóczi túróst alkottak meg.
és itt áljunk meg egy pillanatra, tányérdesszert mit is jelent, mi is a célja
A magyar éttermekben a desszert választék a
Somlói Galuska,
Gundel palacsinta ( ami sajnos szinte sehol sem az aminek lennie kellene) és Gesztenyepüre triumvirátusa és variánsai, ami nem baj, de tudunk sokkal több mindent ennél.
Erre a tányérdesszert kiváló és látványos megoldás.
mert hagyományos süteményeket, kicsit átdolgozva, divatos tálalással kínálva felteszi az i-re a pontot,
mert hagyományos süteményeket, kicsit átdolgozva, divatos tálalással kínálva felteszi az i-re a pontot,
vagyis a menüsor zárására sokkal nagyobb élmény mint egy elcsépelt desszert.
A fiúk kiválóan ugrották meg a feladatot, és remélem az állandó étlap része lesz a Rákóczi Túrós tányérdesszert.
A házi baracklekvárt sem a bolti, hanem érezhető, hogy ezt bizony házi készítésű, tökéletes iz, illat ás állag.
Az ételeket Pető Mátyás és Szegedi Krisztián alkotta meg
a Zöld Ász Étterem tulajdonosának támogatásával
aki Szabó Imre Mester Pincér.
a Zöld Ász Étterem tulajdonosának támogatásával
aki Szabó Imre Mester Pincér.
Az esti zenét cimbalmon játszották
De, nem az elcsépelt cigányzene hangzott fel, hanem különböző nagy filmek híres zenebetétei, ezért is a cimbalomért külön dicséret jár!
Cimbalmon játszott Radics Sándor.
De, nem az elcsépelt cigányzene hangzott fel, hanem különböző nagy filmek híres zenebetétei, ezért is a cimbalomért külön dicséret jár!
Cimbalmon játszott Radics Sándor.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése